Er zijn bochten die met passie genomen worden. Frédéric de Backer, al bijna 25 jaar autojournalist, is zeer enthousiast over zijn overstap naar de Provence.


Frédéric de Backer, voormalig journalist bij Members Only en vervolgens hoofdredacteur en uitgever van zijn eigen tijdschrift, besliste op zijn 50e om zijn leven een andere wending te geven en zijn jeugddroom waar te maken: zich wijden aan de promotie van de Provençaalse levenskunst.

‘Het idee kwam afgelopen zomer bij me op toen ik terugkwam van een onvergetelijk verblijf in de Lubéron’, aldus de gelukkige eigenaar van Le Lavandin, een winkel die geheel gewijd is aan Provençaalse producten en afgelopen mei de deuren opende in hartje Waver. ‘Ik droomde er al lang van om mijn leven over een andere boeg te gooien. Toen ik 50 werd, zei ik tegen mezelf: het gebeurt nu of nooit.’

In een paar maanden tijd werd de droom werkelijkheid. ‘De voorafgaande marktstudie heeft mij alleen maar gesterkt in mijn idee dat er een behoefte bestond aan een etablissement dat volledig in het teken staat van authentieke Provençaalse producten. Akkoord, in onze winkels vind je alles. Maar de kwaliteit is niet te vergelijken met wat wij aanbieden, want dit komt rechtstreeks van plaatselijke producenten met wie wij voortdurend in contact staan.’

Dat maakt Le Lavandin, dit kleine hoekje van de Provence bij ons, uniek. Gastronomie, lichaamsverzorging, decoratie en tafelgerei: niets wordt aan het toeval overgelaten, zowel voor particulieren als voor professionals die in hun huis, hotel of winkel producten willen integreren die niet in de traditionele circuits verkrijgbaar zijn. En zeker niet volgens dit niveau van authenticiteit en kwaliteit. Waarom zichzelf dus een uitstapje naar het land van Marius ontzeggen, vooral nu de dagen weer korter worden?

Infos : www.lelavandin.be

Members Only partner, editorial coordination and reporter

Comments are closed.