Heel wat Porscherijders zijn golffans en daar is de Porsche Golf Cup de mooiste illustratie van.


Begin oktober werd de finale afgewerkt van de editie 2021 van de Porsche Golf Cup. Plaats van afspraak: de prachtige The National in Sterrebeek. Op de tee stonden de laureaten van de negen kwalificatiewedstrijden die tijdens het seizoen werden afgewerkt op enkele van de mooiste banen van het land.

Speciaal voor de gelegenheid trok Porsche alle registers open: gepersonaliseerd onthaal, brunch in het clubhouse om energie te stockeren, simultane start op de holes 1 en 10, turn getekend ‘Choux de Bruxelles’ en in fine een champagnecocktail Veuve Clicquot die de prijsuitreiking omkaderde.

Met zijn smalle fairways, de verraderlijke rough, de keurig gepositioneerde bunkers en de greens met verschillende niveaus is het parcours van The National een stevige golfuitdaging. Maar de deelnemers, die zich duidelijk goed hadden voorbereid en de holes ultra geconcentreerd afwerkten, brachten heel mooie kaarten binnen en dat ondanks het grillige weer.

Met de jaren is de Porsche Golf Cup uitgegroeid tot een van de referentietoernooien op de Belgische amateurkalender. Het toernooi, dat op een perfecte organisatie door Golazo kan rekenen en door prestigieuze sponsors wordt gesteund, sluit inderdaad perfect aan op de geest van het merk, met een geslaagde mix van sportieve competitie en levenskunst.

Porscherijders zijn niet toevallig fan van golf. En ook het omgekeerde is waar. Zij worden gedreven door dezelfde passie, dezelfde elegantie, dezelfde smaak voor de uitdaging. Het zijn niet de winnaars van de Belgische finale die ons zullen tegenspreken. Deze vier spelers hebben inderdaad het voorrecht om België te vertegenwoordigen op de mondiale finale die volgend jaar in mei op Mallorca zal doorgaan, meer bepaald op het prestigieuze parcours van Alcanada, dat eigendom is van de familie Porsche. Dat wordt ook daar weer genieten.

Members Only partner and editor

Comments are closed.