Met een Pro-Am op het parcours La Marache van Royal Waterloo viel het doek over een uitermate succesvolle eerste editie.


De editie 2021 van het toernooi ‘Swing tegen kanker’ werd in oktober afgerond met een Pro-Am op de prachtige baan La Marache van Royal Waterloo. Onder de zon en in een zeer gezellige sfeer zetten 80 spelers (met teams bestaande uit drie amateurs en één pro) hun beste golfbeentje voor. Heel wat bedrijven waren vertegenwoordigd voor dit goede doel.

In België worden elk jaar zo’n 70.000 mensen geconfronteerd met kanker. Voor 30.000 wordt die ziekte ook fataal. Dit toernooi sluit daarom perfect aan op de sensibiliserings- en preventiecampagne van de Stichting tegen Kanker. ‘Om andere fondsen te verzamelen, bovenop de legaten en de individuele schenkingen, organiseren we ook verscheidene caritatieve evenementen. We zijn trouwens bijzonder blij met de geboorte van deze golfcompetitie die de verwachtingen helemaal heeft ingelost’, aldus Benoit Koerperich, CEO van de Stichting.

Voor deze eerste editie werden vijf competities voorzien voor de leden van de gastclubs. Die werden verspreid over het seizoen. Gastclubs: The National en vier Royals, Zoute, Sart-Tilman, Antwerp en Waterloo. De Pro-Am, die door Delen Private Bank werd gesponsord, was de apotheose van deze vuurdoop. ‘Na de competitie verzamelden alle deelnemers in l’Espace Del Goutte, in Ophain, voor de prijsuitreiking en een sterrendiner bereid door chef Yves Mattagne. Gedurende de verschillende tombola’s toonden de golfers zich bijzonder gul’, aldus ceremoniemeester Arnaud Van der Smissen.

Het zal dan ook niemand verrassen dat de 2e editie van ‘Swing tegen kanker’ al in de steigers staat voor 2022. ‘Golf is voor ons een bijzonder belangrijke doelgroep. De sport staat ook voor mooie waarden, zoals fairplay, respect en traditie. Met dit caritatief toernooi sturen we een boodschap uit en helpen we projecten financieren voor onderzoek en patiëntenbegeleiding’, aldus nog Benoit Koerperich.

Members Only partner and editor

Comments are closed.