Mooie golfbanen, een originele spelformule, tal van nevencompetities: de Audi quattro Cup is al jaren een van de favoriete toernooien voor de Belgische amateurgolfer.


In 2020 was er geen Audi quattro Cup als gevolg van de opeenvolgende lockdowns. Daardoor kijkt iedereen nu reikhalzend uit naar de editie van 2021. Die start op 5 mei op het parcours van de Royal Waterloo. Daarna strijkt het toernooi neer in Spa (Royal Fagnes), Sterrebeek (The National), Koksijde (Ter Hille) en Houthalen-Helchteren (Royal Limburg), met telkens twee of drie competitiedagen in elke club. De Belgische finale tenslotte is voor begin september geprogrammeerd en zal doorgaan op de prachtige baan van het … Nederlandse Eindhoven. Ziedaar een toch wel zeer originele en internationale manier om het 30-jarig bestaan van dit toernooi te vieren.

Door de jaren heen heeft de Audi quattro Cup zich opgewerkt tot een van de grote klassiekers van de Belgische amateurkalender. De competities zijn voorbehouden aan de genodigden van de verdelers en de concessiehouders van het merk met de ringen. Zij worden gespeeld in ‘greensome stableford’, een formule waarbij beide spelers afslaan en elkaar vervolgens afwisselen. Op het menu: de smaak van de uitdaging, team spirit, gezelligheid!

Animaties op de 19e hole

Het toernooi onderscheidt zich ook door de vele competities en animaties die telkens op de 19e hole worden georganiseerd. Zo moeten de deelnemers aan de ‘putting contest’ hun bal – blind – onder een auto door laten rollen. Dit jaar wordt de ‘Nearest to the Pin’ georganiseerd met een starttee bovenop het dak van een Audi e-tron! ‘Dit alles creërt een gezellige en sportieve sfeer net voor de prijsuitreiking’, aldus Quentin Sibille (Bench Marketing), sportief organisator en gangmaker van dit toernooi dat van vrijwel alle deelnemers een 10 op 10 krijgt.

Het Duitse merk heeft van de swing altijd een van zijn favoriete dansen gemaakt. Dit verklaart mee waarom de Audi quattro Cup simultaan in alle delen van de wereld wordt gespeeld. De laureaten van alle deelnemende landen nemen het vervolgens tegen elkaar op in een grote mondiale finale. Deze gaat dit jaar van 12 tot 16 september door op de baan van Kitzbühel-Schwarzsee (Oostenrijk).

Members Only partner and editor

Comments are closed.