Voor de mondiale finale van de Audi quattro Cup werd gekozen voor een Oostenrijkse golfclub aan de voet van de legendarische skipiste van de Streif in Kitzbühel. Het Belgisch team legde er beslag op de 4e plaats.


De mondiale finale van de Audi quattro Cup werd afgewerkt op het parcours van GC Kitzbühel Schwarzee-Reith in de heuvels van de Oostenrijkse Alpen. Een droomdecor dat de Belgische tandem Thibault Goemans en Alexandre Caufriez kennelijk inspireerde, want zij legden beslag op een uitstekende 4e plaats. Na de 1e ronde bezette het duo van Rigenée zelfs de 2e plaats, maar die konden ze in de slotronde niet vasthouden. Behalve de mentale druk was er immers ook het fysieke en strategische parcours dat alle concentratie opeiste. Met een formule als ‘greensome stableford’ wordt elk foutje immers cash betaald. De eindzege was uiteindelijk voor twee Italianen. Deze finale, die onder een stralende zon verliep, blijft niettemin voor altijd gegrift in het geheugen van onze beide landgenoten.

Zoals gewoonlijk had Audi op geen inspanning gekeken om de deelnemers te ontvangen die uit alle hoeken van de wereld kwamen aangevlogen. Gepersonaliseerd onthaal met limo’s, maaltijden op de toppen van de mythische skipiste (afdaling) van de Streif in aanwezigheid van de Zwitserse kampioen Didier Cuche (recordhouder qua overwinningen), verblijf in het paleishotel A-Rosa, clinic, prachtige prijsuitreiking, galadiner: alles was op maat om van het evenement een echte must te maken.

Audi en golf zijn al heel lang goede vrienden. Zoals Henrik Wenders en March Lichte, die het merk met de ringen vertegenwoordigden, dit in hun gedreven speeches ook bevestigden. Speeches waarbij ook werd stilgestaan bij de toekomst van de auto en bij de futuristische en elektrische modellen die eraan staan te komen.

Voor wat de editie 2022 betreft, zijn Quentin Sibille en de teams van Bench Marketing al volop bezig met het uitwerken van de gevulde Belgische kalender met kwalificatietoernooien. Vanaf februari zal men hiervoor kunnen inschrijven bij de concessiehouders.

Members Only partner and editor

Comments are closed.