Na hun dagtaak geven dynamische jonge kaderleden elkaar afspraak voor competities over 9 holes. Het is een winnend concept op alle fronten.


De Pep’ss Golf Cup, die in 2016 werd opgericht, blijft voortbouwen op zijn succes. Het concept heeft inderdaad alles om te bekoren. ‘We zijn vertrokken vanuit een zeer simpele vaststelling: jonge kaderleden, die gevangen zitten in een bijzonder drukke professionele agenda, hebben steeds minder tijd voor een partijtje golf. Vandaar dat wij een toernooi lanceerden dat op maat is gemaakt van de doelgroep 25-40 jaar die na het werk nog graag een balletje wil slaan’, aldus François Verheyen en Thibault De Saedeleer (Kick Up), organisatoren van dit evenement.

De Pep’ss Golf Cup verenigt teams met 8 spelers die het tegen elkaar opnemen over 9 holes. Dit jaar werd de ‘Brusselse’ competitie gehouden op 7 Fontaines. Er waren in totaal 7 ‘afterworks’ (5 kwalificatieronden, een halve finale en een finale). De eindzege ging naar het team Les Tee Rex. In totaal namen ruim 200 spelers, die 24 teams vertegenwoordigden, deel aan de verschillende manches die tijdens de zomermaanden worden gespeeld. Deze partijtjes starten omstreeks 19 uur en worden afgerond met een avond in het clubhouse: ideaal om te ontspannen, de wereld de verbeteren en zijn networking te verzorgen!

Aansluitend op het succes werd dit jaar ook een Pep’ss Golf Cup gehouden in het Gentse en meer bepaald op de banen van Royal Latem en Oudenaarde. Hieraan namen 64 spelers deel van in totaal acht teams, met de eindzege voor het team Balata. ‘Volgend jaar willen we ook in het Antwerpse een aantal Pep’ss-afspraken organiseren en wellicht ook in Waals-Brabant, bovenop deze van 7 Fontaines.’

Dankzij het aantrekkelijke inschrijvingsgeld (700 euro per team voor de 7 competitiedagen), de snelle en leuke spelformule en de jonge en ontspannen sfeer vult de Pep’ss Golf Cup een leemte op in het Belgisch golflandschap. Zoals bekend is golf tijdrovend, vooral voor jongeren. Daarom hebben zij vaak de neiging om golf op te geven zodra ze in het actieve leven stappen. Voor de nieuwe generatie zijn deze ‘afterworks’ dan ook een uitstekend alibi om de golftas niet te laten verkommeren in de garage. Een initiatief dat misschien wel smaakt naar meer!

Members Only partner and editor

Comments are closed.