Op de leuke site van Lacs de l’Eau d’Heure beleef je golf in al zijn verscheidenheid. Behalve het klassieke parcours is er immers ook het bijzonder leuke en recreatieve concept van Fun Park.


Omdat we blijkbaar een zomer krijgen waarin de Belgen hun eigen land gaan herontdekken, is het helemaal geen slecht idee om een dagje golf te plannen op de prachtige site van Lacs de l’Eau d’Heure vlakbij Cerfontaine. Integendeel, want de locatie, die heel wat toeristen lokt, is één grote uitdaging om te relaxen, te wandelen en alles los te laten. Er is dan ook ruimte zat: liefst 1800 ha pure natuur met bossen, weiden en natuurlijk grote wateroppervlakken. De vijf fotogenieke meren en dammen zorgen voor een droomdecor dat ideaal is om de stadsdrukte te ontvluchten. En daar hoort sinds kort ook golf bij, met de oprichting van de Golf Club des Lacs en het allereerste Golf Entertainment Center van België.

Kunstgreens

Het parcours met 9 holes, dat in het hart van de site en naast de stuwdam van Plate Taille werd neergelegd, biedt prachtige panorama’s over de regio en is een zeer interessante technische en tactische uitdaging voor golfers van alle niveaus. Niet alleen de lengte – ruim 3000m – is pittig, ook de blootstelling aan de wind is dat. Eveneens markant zijn de kunstgreens die door architect Dimitri Van Hauwaert werden voorzien. Zij behoeven geen onderhoud en laten zich het ganse jaar door bespelen. Voor de plaatsing zorgde het Amerikaanse bedrijf SWG Leisure System dat samenwerkt met de legendarische Jack Nicklaus. Het resultaat is verbluffend. Akkoord: een profspeler zal dit kunstgras misschien niet helemaal als volwaardig ervaren, maar voor de meeste amateurgolfers is het verschil miniem. Dankzij de modernste technieken is kunstgras inderdaad zeer performant geworden. Het is dan ook geen toeval dat heel wat Belgische clubs die geen beroep meer kunnen doen op de fytofarmaceutische producten voor het onderhoud, momenteel overwegen om het te installeren op hun putting greens. En misschien zelfs ook elders!

De Golf des Lacs hanteert verschillende lidmaatschapsformules tegen zeer interessante tarieven. Ook greenfeespelers zijn vanzelfsprekend welkom. De greenfee varieert tussen 28 en 45 euro en wisselt met de seizoenen. Er zijn ook pakketten beschikbaar. Het hypermoderne clubhouse omvat de receptie, de proshop, de bar-restaurant en een groot terras dat uitkijkt op het meer. Puur genieten!

Académie & Fun Park

L’Académie is een andere troef. Deze wordt aangestuurd door Pro1golf (dat ook de oefeninfrastructuur beheert van de club in Louvain-la-Neuve) en beschikt over een ruime practice (40 matten), verscheidene specifieke oefenzones (chippen, bunkers, putten) en drie ‘expérience’ oefenholes (par 3, 4 en 5). ‘Ideale structuren voor initiaties of om alle onderdelen van het spel te trainen met beginners, maar ook met spelers van een goed niveau. Vorige winter kregen we hier trouwens de juniores van AFGolf op bezoek voor een oefensessie’, aldus Jean Mailian, een van de teaching pro’s bij Pro1Golf.

Maar de meest vernieuwende en originele blikvanger van Golf des Lacs is wellicht toch het Pro1Golf Fun Park. Op deze recreatiesite wordt golf inderdaad op een ludieke manier benaderd. Op het menu: een bijzonder leuke puttingbaan (avontuurlijke minigolf), een pitch and putt (afstanden: 60-90m) alsook footgolf en discgolf: twee nieuwe trendy disciplines die de voetbal- en de frisbeefan de kans bieden om hun passie te beleven in een apart kader en een ontspannen en gezellige sfeer. ‘Dit Fun Park staat vanzelfsprekend open voor iedereen: kinderen en volwassenen. Het is de ideale plek om in alle rust en openheid kennis te maken met golf. Deze plek is trouwens zeer populair tijdens uitstapjes met de familie, vrienden of collega’s tijdens teambuildings…’

Zoveel is duidelijk: in deze prachtige regio van l’Eau d’Heure heeft golf nu ook zijn plekje gevonden met een brede waaier aan mogelijkheden: handicapspelers kunnen er hun dorst naar birdies lessen op het nieuwe parcours terwijl nieuwsgierigen in de hyperleuke infrastructuren kunnen ontdekken wat er nu zo leuk is aan golf!

Infos : www.pro1golfdeslacs.be

Members Only partner and editor

Comments are closed.