Van 27 tot 29 mei kruisen de beste Europese ladies de clubs in Wanze. Op het menu: topgolf, alsook een feestelijke sfeer.


Voor de Belgische golffan heeft de lente van 2022 heel wat fraais in petto! Aansluitend op de Soudal Open in Rinkven is het immers de beurt aan de Golf de Naxhelet om de schijnwerpers op te zoeken. Dat alles ter gelegenheid van de Mithra Belgian Ladies Open van 27 tot 29 mei.

Het gaat goed met het ladiesgolf in ons land. Het aantal lidmaatschappen stijgt in alle clubs en gaat gepaard met een doorgedreven verjongingskuur van de gemiddelde leeftijd. Dit nieuwe toernooi, volwaardig lid van de Ladies European Tour, komt dan ook op een ideaal moment. ‘Hoewel corona ons verplichtte tot een afgelasting in 2020 en in 2021, hebben we nooit overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Dit keer staan alle parameters op groen voor een geslaagd evenement’, aldus Françoise Jolly, voorzitter-eigenaar van de Golf de Naxhelet en gangmaakster van dit toernooi.

Topniveau

Dit wordt dan ook een unieke afspraak, want de meeste Europese kampioenes zullen op de afspraak zijn. Daarbij natuurlijk ook Manon De Roey. De Antwerpse is al ruim twee jaar onze sterkste vertegenwoordigster en blijft haar klim op de ladder verderzetten. Op haar 30e behoort zij duidelijk tot de elite van de Ladies European Tour. De Roey heeft een abonnement op mooie ereplaatsen en snakt dan ook naar een eerste titel. En waarom niet voor haar eigen fans? Dat zou simpelweg schitterend zijn! ‘Ik ben zeer blij en trots dat België zijn eigen groot toernooi heeft en ik ga er natuurlijk alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren’, aldus de Antwerpse, die van deze competitie een van de hoofddoelen van het seizoen heeft gemaakt. Ook andere Belgische topspeelsters, zoals Charlotte De Corte, Lien Willems en Laura Gonzalez Escallon, worden aan de start verwacht. En voor de 16-jarige Savannah De Bock ligt hopelijk een wildcard klaar. Verder wordt natuurlijk uitgekeken naar de topnamen van de Europese swing.

In de jaren 80-90, toen Florence Descampe nog tot de wereldtop behoorde, organiseerde ons land geregeld toernooien op de professionele Europese Ladies Tour. De ouderen onder ons herinneren zich ongetwijfeld de Godiva Open op de Royal Waterloo in 1986, met de titel voor de legendarische Britse Laura Davies. En de BMW European Masters die verscheidene keren op Bercuit werd gespeeld. De Mithra Belgian Ladies Open knoopt dit jaar dus weer aan met een rijke traditie en dat gebeurt op een ideaal ogenblik. ‘De belangstelling voor vrouwensporten zit duidelijk in de lift en dat geldt voor alle disciplines. Golf vormt daar geen uitzondering op. De statistieken zijn duidelijk: België telt almaar meer vrouwelijke golfers en dat in alle leeftijdscategorieën. Met de oprichting van dit toernooi hopen we die cijfers nog te boosten, vooral dan bij de jeugd’, aldus een enthousiaste Françoise Jolly.

Een club die leeft

Bedoeling is natuurlijk om van het evenement een echt nationaal swingfeest te maken. Zo worden naast de Pro-Am en de drie competitiedagen voor een totaal prijzengeld van 250.000 euro heel wat animaties voorzien voor het publiek. ‘Er wordt geen inkomgeld gevraagd en dat doen we bewust om de feestelijke en populaire kant te benadrukken. Wij verhopen de aanwezigheid van heel wat kenners en enthousiaste golfers. Maar wij kijken ook uit naar de beginners en naar al wie nieuwsgierig is. Golf is een trendy sport die met de dag goedkoper wordt. Ons toernooi is een toegangspoort die wijd open zal staan.’

De sponsors geloven alvast zeer hard in het succes. Met om te beginnen de hoofdsponsor: Mithra. Het Belgische farmabedrijf liet zich meteen overtuigen. Ook Belfius en Deloitte stapten mee aan boord. Vanzelfsprekend draagt ook de Association Francophone de Golf een belangrijk steentje bij tot de promotie van het event. Waarna ongetwijfeld nog meer partners zich zullen melden.

De Golf De Naxhelet opende de deuren in 2014 en ligt in Wanze, tussen Namen en Luik. Het is in alle opzichten een moderne club en de vergelijking met een resort is geenszins overdreven. De 18 holesbaan die door de Engelse architect Marc Hawtree werd uitgetekend, wordt omkaderd met hyper complete infrastructuren, zoals een korte tweede baan en gesofistikeerde oefenzones. Een viersterrenhotel, een gastronomisch restaurant, een Spa wellness, seminariezalen en een vastgoedcomplex in volle uitbreiding vervolledigen het aanbod dat uniek is in België. ‘Vanaf dag 1 hebben wij van het respect voor de natuur, de eco-verantwoordelijkheid en de duurzame ontwikkeling absolute prioriteiten gemaakt. Zo wordt voor het vastgoedproject voornamelijk gebruik gemaakt van gezonde en ecologische materialen.’

Het is ook om deze mooie filosofie op nationaal en internationaal vlak uit te dragen dat de Golf de Naxhelet zich geëngageerd heeft tot de organisatie van dit toernooi. De greenkeepers zijn nu al volop bezig om de baan in topconditie te brengen. En in de coulissen zet het operationele team onder leiding van clubmanager Caroline Springuel alles in het werk om van de eerste Mithra Belgian Ladies Open een voltreffer te maken en dat op alle niveaus.

Members Only partner and editor

Comments are closed.