Yurtdışı Yatırım

In 2023 viert de Royal Waterloo, de prestigieuze club met basis in Lasne, zijn 100e verjaardag. Het ideale moment dus voor een opfrisbeurt van het interieur en de herinrichting van het zonneterras. Follow the guide!


De Royal Waterloo behoort al jaren tot ‘Belgiums finest’. Met zijn twee championship courses (La Marache en Le Lion), de schitterende korte 9 holesbaan (Le Bois-Héros) en de ruime oefenfaciliteiten beschikt het over de compleetste sportinfrastructuur van het land: liefst 140 ha in het teken van de golfsport! Het is dan ook geen toeval dat de beste golfers van het land er hun vaste uitvalsbasis hebben, zoals de grote internationale beloftetalenten Savannah De Bock en Adrien Dumont de Chassart. Zij namen dit jaar respectievelijk deel aan de British Open en de US Open voor profs.

En toen was er licht!

De volledige renovatie van het clubhouse, die onlangs werd afgerond, kadert in dezelfde geest. Zij werd gerealiseerd door DF&Associés, een bureau voor interieurarchitectuur, in samenwerking met Marie’s Corner voor het meubilair. ‘Aan de buitenarchitectuur van het gebouw werd vanzelfsprekend niet geraakt. Daarentegen werd het interieurconcept volledig herzien. Zo is de restaurantzaal meer design geworden en werd een zeer elegante barruimte voorzien. De decoratie is modern en helder dankzij de grote ramen die tot aan de vloer reiken en uitgeven op het gigantische terras’, aldus WGC-voorzitter Jean-Pierre Maisin. Met ruimte voor 200 couverts binnen en een 100-tal buiten is het resultaat ronduit indrukwekkend.

De volledige restauratie is in handen van chef Hugues Mattagne. Er is keuze uit een gastronomische kaart tijdens de klassieke eeturen en een snackmenu daarbuiten. ‘Maar onze tafels zijn wel uitsluitend toegankelijk voor de leden en hun gasten’, herinnert de voorzitter van deze private club. Het is dus niet de bedoeling dat het nieuwe clubhouse the place to be wordt voor gans Waals-Brabant! Op het terras blijft het genieten van het fantastische uitzicht waar men de ontwikkelingen kan gadeslaan op zes holes van het parcours. Een echte prentbriefkaart voor de golffan.

Qua golfniveau zweert de Royal Waterloo bij de vertrouwde excellentie. Op La Marache werden enkele bunkers bijgewerkt, zodat ze beter zichtbaar zijn op de baan en minder gevoelig voor zware regenval. Alles past in dit kader, met een uitgesproken wens om het milieu te respecteren door middel van een beleid dat steunt op een rigoureus waterbeheer en automatische besproeiing, de duurzaamheid van de bodem, de harmonieuze ontwikkeling van de flora en fauna en het toepassen van hernieuwbare energiebronnen.

Toekomstgericht

Volgend jaar blaast de Royal Waterloo 100 kaarsjes uit. Een mijlpaal die boekdelen spreekt over de fabelachtige geschiedenis. Maar tegelijk is de club vooral bezig met de toekomst. Hij maakt van de jeugdopleiding een echte prioriteit. Zo kan de jeugd in het clubhouse beschikken over verschillende eigen ruimtes. Bij de 2000 leden worden meer dan 300 junioren geteld. Daarmee is de toekomst verzekerd.

‘Er worden uiteraard diverse evenementen gepland om het eeuwfeest te vieren. Zo komt er eind juni een grote “soirée blanche”. We zullen ook een groot amateurkampioenschap doubles organiseren. Een “eeuwfeestbier” wordt overwogen, speciaal voor de 19e hole. Toch ligt het niet in onze bedoeling om deze verjaardag te hypen. Het zal in de eerste plaats het feest van de club en zijn leden zijn. Discretie maakt ook deel uit van ons DNA’, vervolgt Jean-Pierre Maisin, die in perfecte harmonie samenwerkt met Tristan Freslon, algemeen secretaris.

De traditie van uitmuntendheid behouden, de belangrijke waarden doorgeven van generatie op generatie, de bekendheid vergroten en de rol als historische locomotief van de Belgische golfsport ten volle blijven spelen: ziedaar de voornaamste doelstellingen van de club voor de volgende eeuw in zijn bestaan. De Royal Waterloo, die in 1923 werd geboren op het domein van de Ferme Blaret in Sint-Genesius-Rode en sinds de jaren 60 in Lasne actief is, wordt een eeuweling die jong is van lichaam en geest, en geen enkele rimpel vertoont, ook niet op zijn greens.

Members Only partner and editor

Comments are closed.