Het door Philippe en Nathalie Parlongue opgestarte liefdadigheidstoernooi Les Copains d’Agadir begint aan een nieuwe toekomst. En nog altijd voor het goede doel.


13 jaar lang namen honderden Belgen deel aan ‘Les Copains d’Agadir’, een golftoernooi voor een goed doel. De laatste negen edities van de intussen tot een caritatief evenement opgeschaalde competitie waren samen goed voor 140.000 euro. Deze werden verdeeld over verschillende verenigingen. Een daarvan is ‘Justine for Kids’, de vzw die Justine Henin – meter van het evenement – bijzonder nauw aan het hart ligt.

In den beginne was ‘Les copains d’Agadir’ een groepje golfvrienden. Zij hadden elkaar ontmoet in de Club Med van Agadir. ‘Eens terug in België en mede dankzij de steun van de Golf La Bruyère en de familie Theys hebben we een jaarlijkse vriendencompetitie opgestart’, aldus Philippe Parlongue. Samen met zijn echtgenote Nathalie leidde hij het concept van meet af aan in goede banen.

In 2012 kreeg het toernooi er dan een dimensie bij. In die tijd ontfermt Philippe Parlongue, bekend osteopaat in sportkringen, zich in zijn praktijk over een 9-jarige jongen die lijdt aan een zeldzame ziekte. Parlongue beslist zijn toernooi te hervormen tot een caritatief evenement zodat de knaap zijn droom zou kunnen realiseren met een bezoek aan Legoland in Denemarken. Opdracht volbracht!

Sinds 2013 vaart ‘Les Copains d’Agadir’ diezelfde altruïstische koers. Het toernooi is uitgegroeid tot een echte klassieker en kon rekenen op de deelname en de steun van heel wat sterren, zoals Nicolas Colsaerts, Chloé Leurquin, Dominique Monami, Jean-Michel Saive, Bruno Taloche, de broers Rochus, Dany Van Buyten, Benjamin Deceuninck en, natuurlijk, Justine Henin. Mede door de steun van trouwe sponsors werden bij elke editie nieuwe vrijgevigheidsrecords opgetekend!

Voor de editie 2022 hebben de organisatoren beslist om een nieuw hoofdstuk in te luiden door hun vereniging om te dopen tot SWINGS FOR LIVES. Na gedurende negen jaar de focus te hebben gelegd op de steun aan zieke kinderen met een handicap, zullen de fondsen nu gebruikt worden om de kinderarmoede in ons land te bestrijden. Dit zal gebeuren door projecten te steunen zoals ‘Viva for Life’. Adrien Dumont de Chassart, de grote belofte van de Belgische golfsport, wordt peter.

De formule telt drie afspraken: twee kwalificatiedagen en een Pro-Am finale op de Golf de La Bruyère op vrijdag 16 september 2022.

www.swingsforlives.be

Members Only partner and editor

Comments are closed.