Bijpassend of slimme mix en match: een pak is een allesbehalve vanzelfsprekende vorm van elegantie. Met vestigingen in Waterloo, Namen, Verviers, op de Zavel (in Brussel) en Rennes biedt JAGGS een bijzonder concept: hier kan de klant een perfect maatpak laten maken. De traditie van maatwerk tegen confectieprijzen. Wij spraken met Alexandre Hames, oprichter van het merk.


Details die het verschil maken. Dat vleugje je-ne-sais-quoi dat het resultaat is van jarenlange expertise. Als het op herenkostuums aankomt, telt elk detail. Precisie is synoniem met elegantie. Met zijn eigentijdse kijk op traditioneel maatwerk onderscheidt JAGGS zich door zijn expertise, durf en persoonlijke begeleiding. Het eerste contact bestaat in het opnemen van de maten van de klant. Zo kan de kleermaker het pak ontwerpen. De schouderlijn, bijvoorbeeld, moet zo recht mogelijk zijn om een onevenwichtige lichaamsbouw te verbergen. Hoe meer uitgesproken de schouderlijn, hoe slanker het silhouet. Het armsgat moet het lichaam zo min mogelijk raken zodat de armen vrij kunnen bewegen. En zo verder.

‘Onze kleding is ontworpen om elegant, comfortabel en ethisch te zijn.’

‘In de praktijk’, legt Alexandre Hames, de oprichter van JAGGS, uit ‘bepalen onze kleermakers de uiteindelijke maten aan de hand van een sjabloon. Daarna maken ze voor elke klant een ‘patroon’. Het maatpak wordt vervolgens in elkaar gezet in enkel Europese ateliers om de productieomstandigheden zo nauwlettend mogelijk in de gaten te kunnen houden en een constante kwaliteitscontrole te garanderen. Het doel is om elke klant te helpen de stijl te kiezen die het beste bij hem past, in elke situatie, en om hem de hoofdrol te laten spelen in de creatie van zijn eigen looks. Onze kleermakers en klanten werken nauw samen om de schouderrand of de hoek van een revers te bepalen, maar ook op macroniveau om het pak te laten voldoen aan het dagelijkse leven van de klant. Want dat is waar luxe op maat om draait: een kledingstuk aantrekken … en het vergeten. Onze expertise combineert de dynamiek van een eigentijdse snit met het beste van de kleermakerstraditie, en breekt met de status quo zodat u met een unieke look naar huis gaat … die van u!’

Volgens uw wensen

 De technieken die JAGGS gebruikt? Voor zowel Italiaans- als Engels-geïnspireerde pakken gebruiken we semi-traditionele tussenvoering (en dus niet de ‘gestreken’ variant). De tussenvoering is de binnenste stof is die body en stevigheid geeft aan de voorkant van het pak. Het heeft dus niets te maken met de voering. Alle maten en patronen worden bovendien bewaard voor toekomstige bezoeken aan de winkel. Een niet te onderschatten besparing van tijd.

En wat met stoffen? Die komen van de beste Europese spinnerijen. Scabal, Loro Piana, Hudderfield, Holland & Sherry,… De evolutie zit hem in het steeds lichtere gewicht van de stoffen en wolmengsels. Super 130, Super 150, Super 180 en andere koele wolsoorten vertegenwoordigen een nieuwe generatie van bijna kreukvrije materialen. JAGGS ontwikkelde ook een bijzondere samenwerking (aan zeer aantrekkelijke prijzen) met het merk Vitale Barberis Canonico. De gemiddelde prijs van een pak ligt rond de 1000 euro en is inclusief het nemen van de maten, de stof, het maken van het pak en eventuele aanpassingen die ‘in-house’ worden gedaan in het atelier in de boetiek in Waterloo. Reken op vijf weken voor je het pak kan passen.

‘Het made-in-Belgium concept is niet te evenaren. We hebben ervoor gekozen om een ‘in-house’ atelier uit te bouwen waar deskundige naaisters al onze accessoires zoals (vlinder)dassen en pochettes maken. Persoonlijk vind ik een mooi jasje zonder pochette een beetje als een clown zonder zijn rode neus… Triest! Dankzij de nabijheid van het atelier kunnen vlinderdassen bijna onmiddellijk op maat worden gemaakt. Bovendien hebben we meer dan 1000 originele artikelen beschikbaar in de boetiek en op onze e-shop’, vervolgt Alexandre Hames.

En wat zou een mooi pak zijn zonder een elegant hemd op maat? Met keuze uit 500 stoffen permanent in de ateliers en meer dan 2000 op bestelling kan JAGGS aan al uw verwachtingen voldoen. Van popeline en oxford tot twill, effen of gestreept, two-ply of 100% katoen voor bij elk pak. Bovendien kan elk hemd gepersonaliseerd worden met één van de 20 verschillende kragen en 15 verschillende manchetten. Verder biedt JAGGS ook een capsulecollectie van eersteklas pret-à-porter, als aanvulling op de expertise op maat van het huis. Klassiek, dat wel, maar dan de heruitgevonden, 100% hedendaagse variant.

Infos : www.jaggs.be

Members Only freelance reporter

Comments are closed.