De cuberdon van de Confiserie Léopold, die als een echt juweel in een schrijn wordt uitgestald, combineert kwaliteit, verfijning en kennis. Anne en David Decroix sublimeren dit snoepje dat met de jaren ietwat van zijn glans was kwijtgeraakt.


Hoewel ze nog geen tien jaar bestaan, behoren de cuberdons Léopold al tot de bekendste in België. U vindt ze dan ook voornamelijk bij de fijne kruidenier. Tegelijk ontwikkelde de confiserie ook verschillende partnerships met andere commerçanten, de ene nog verbazingwekkender dan de andere. Zo liggen de cuberdons ook bij chocolatiers, kaasboeren en wijnverkopers. ‘Een dergelijke samenwerking ontstaat vaak op een spontane manier en na een ontmoeting met handelaars met wie we op dezelfde golflengte zitten. Het resultaat is soms trouwens verrassend. In principe hebben een wijn en een snoepje niets gemeen, maar we stelden vast dat daar prachtige combinaties mogelijk zijn, in het bijzonder met de champagnes’, aldus David Decroix.

Verrassender nog is dat de cuberdons ook in heel wat bloemenzaken te koop worden aangeboden ‘om het traditionele boeketje bloemen te begeleiden wanneer men bij vrienden wordt uitgenodigd’, en zelfs in een lingerieshop! Omdat David Decroix en zijn echtgenote Anne duidelijk geen gebrek aan inspiratie hebben, ontwikkelden zij ook andere zoetigheden die van deze beroemde cuberdons zijn afgeleid. Na de guimauves, de zandkoekjes en zelfs de confituur met de beroemde cuberdonsmaak pakt dit bedrijf elk jaar uit met een nieuw product.

‘Wij hebben een volledig gamma van 4 tot 55 euro, met een nieuwe limited edition Magritte en een exclusieve degustatiedoos met de Rosé van Chant d’Eole’, aldus nog David Decroix. ‘Bovendien is Léopold een 100% natuurlijk ambachtelijk product ‘made in Belgium’, personaliseerbaar en … fiscaal aftrekbaar als relatiegeschenk.’

cuberdonsleopold.com

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.