Met Vaderdag in het verschiet pakt de Zwitserse fabrikant van luxehorloges OMEGA uit met twee ultra gesofistikeerde modellen. In het leven van hun kinderen bekleden alle vaderfiguren verschillende rollen: van idool tot leermeester, met onderweg ook speelkameraad. Precies om die reden kiest OMEGA voor een duo van uiteenlopende horloges die elk op hun manier een vaderlijke charme uitstralen.


De OMEGA Constellation is bedoeld voor sterke leidersfiguren. Dit model combineert een klassiek en sterk design met een samenspel van geavanceerde materialen. Alle vaders willen hun vrije tijd graag optimaal benutten en de Seamaster 300 is het ideale horloge om hen bij hun dagelijkse activiteiten te begeleiden. Dit model verscheen in 1957 voor het eerst op de markt als eerste professioneel duikhorloge van OMEGA. Vandaag draagt dit model met zijn vintage stijl nog altijd de geest uit van de ontdekkingsreiziger en is het de ideale bondgenoot voor de avontuurlijke escapades van het weekend.

In de wereld van de mannelijke uurwerken geldt de OMEGA Constellation als een tijdloos symbool van precisie en gesofistikeerdheid. Dit model van 41 mm met de zwartlederen armband omvat alle details van het concept dat geassocieerd wordt met de lijn Constellation: een kast in 18K geel goud met de details in de vorm van een halve maan onder en boven, en vier verfijnde inkepingen op de flanken. Op de lunette in zwarte keramiek zijn de Romeinse cijfers aangebracht met behulp van de Ceragold™-technologie: een uniek proces dat door OMEGA wordt gebruikt om op een transparante manier het 18K-goud met de keramiek te verbinden. De slanke wijzers, de emblematische vergulde ster en de door de horizonlijn van Manhattan geïnspireerde 11 urenmarkeringen – meer bepaald de driehoeksfacetten van de Freedom Tower – werden ingewerkt op de zwarte wijzerplaat die door de zon wordt verlicht.

Het hart van dit horloge is het kaliber Co-Axial Master Chronometer 8901 van OMEGA. De luxueuze afwerking, de unieke prestatienormen en de magnetische weerstand zijn zichtbaar door het koepelvormige, krasbestendige saffierglas. De Seamaster 300 brengt hulde aan een vervlogen periode waar functionaliteit en schoonheid hand in hand gingen. Zoals een oldtimer of een gesofistikeerde smoking. Bovendien is de Seamaster 300 ook onlosmakelijk verbonden met het wonderbaarlijk duikverleden van het Zwitserse merk.

Om het erfgoed van zijn legendarisch duikhorloge te bestendigen, keerde OMEGA terug naar de roots van de jaren 50. Sommige details, zoals de centrale secondewijzer in de vorm van een lolly en de Arabisch geïnspireerde cijfers, verwijzen naar het historisch design. Tegelijk geven enkele moderne updates, zoals de lunette in met oxaalzuur geanodiseerd aluminium, het horloge een moderne gesofistikeerde look. Verder is de Seamaster uitgerust met het kaliber OMEGA Co-Axial Master Chronometer 8912, wat betekent dat dit historisch model wordt aangedreven door de meest geavanceerde technologie.

Het horloge wordt gemaakt in roestvrij staal, met een wijzerplaat volgens het sandwichconcept. Over de basislaag in Super-LumiNova ligt een tweede laag voor de ‘verzonken’ urenmarkeringen en cijfers. De uitgepuurde look wordt geaccentueerd door de roestvrijstalen armband. De vorm is ergonomisch aangepast met gestroomlijnde fittingen en een dunnere geborstelde sluiting. Voor het geval je vader dit horloge zou willen dragen bovenop zijn duikerspak.

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.