Ford onthuld zijn nieuwe Focus. De middelgrote gezinswagen meet zich een expressieve nieuwe look en zuinige geëlektrificeerde aandrijflijnen aan, alsook geavanceerde connectiviteits- en rijhulpsystemen die het bezit en de rijervaring eenvoudiger en aangenamer maken.


Een nieuwe versie van Fords ‘mensgerichte’ designfilosofie geeft het Focus-koetswerk meer zelfvertrouwen en durf, evenals een meer opvallende benadering voor de Titanium-, ST-Line- en Active-uitvoeringen. Elk van deze versies krijgt unieke stijlelementen die hun individuele karakter uitdrukken, met een rijkelijk uitgerust optioneel X-pakket en een uitgebreid Vignale- pakket voor de ultieme luxe en exclusieve designkenmerken.

De nieuwe Focus introduceert Fords SYNC 4-technologie bij een groter aantal klanten, en laat ze genieten van cloud-ondersteunde navigatie en een geconnecteerde spraakbediening die natuurlijke gesproken commando’s begrijpt. SYNC 4 wordt ondersteund door een volledig nieuw, toonaangevend 13,2”-scherm met landschapsweergave en een intuïtieve interface, ontworpen om moeiteloos door een brede waaier aan rij- en comfortvoorzieningen te navigeren. De technologie maakt ook draadloze Ford Power-Up-updates mogelijk om de functionaliteit in de loop der tijd te verbeteren.

 

Geavanceerde rijhulpsystemen die voor het eerst op de Focus worden geïntroduceerd, zijn onder meer de dodehoekassistent, die de dode hoek van de bestuurder controleert op voertuigen die achteraan naderen, en die tegenstuurt om de bestuurder te waarschuwen en een rijstrookwissel te ontmoedigen wanneer hij een dreigende aanrijding detecteert.

De nieuwe Focus wijdt ook een optionele automatische transmissie in voor de brandstofbesparende ‘EcoBoost Hybrid’-aandrijving met 48V-batterij en vermogens tot 155 pk. De Powershift-zeventrapsautomaat met dubbele koppeling maakt rijden minder veeleisend – met name in stads- en fileverkeer – en vult de elektrisch ondersteunde prestaties van de hybrideaandrijving aan om het typische rijplezier van de Focus te verzekeren.

Ford verbeterde ook de 1.653 liter grote bagageruimte van de Focus Clipper om de functionaliteit te verhogen. Bovendien reageert de constructeur op feedback van klanten met de introductie van een nieuwe natte zone, eenvoudig te reinigen tapijten en zijbekledingen, en een verticale verdeler voor een eenvoudige en doeltreffende organisatie van de bagageruimte. En, uiteraard, is er ook de vijfdeurshatchback.

https://www.fr.ford.be/tous-modeles/focus

 

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.