De Land Rover Defender werd uitgeroepen tot Supreme Winner Women’s World Car of the Year 2021. Het is de eerste keer dat een Land Rover de hoofdprijs wint in deze verkiezing en de nieuwe titel vervolledigt een hele reeks van internationale onderscheidingen voor de Defender.


De meest capabele Land Rover ooit blijft trouw aan de pioniersgeest die al meer dan zeventig jaar centraal staat bij het merk en geeft een nieuwe invulling aan de term ‘avontuur’ voor de 21e eeuw. Hij verenigt zijn iconische naam, vormgeving en capaciteiten met diverse koetswerkdesigns en kan worden gepersonaliseerd met vier accessoirepacks zodat eigenaars er maximaal van kunnen genieten.

De Women’s World Car of the Year-awards (WWCOTY) is wereldwijd de enige autoverkiezing met een jury die uitsluitend uit vrouwen bestaat. 50 autojournalisten uit 38 landen en vijf continenten onderscheiden de beste nieuwe modellen op de markt. De nieuwe Defender werd op de verkiezing uitgeroepen tot Beste middelgrote SUV van 2021 en werd, net op Internationale Vrouwendag, ook bekroond met de WWCOTY-prijs.

De sobere persoonlijkheid van de oorspronkelijke Defender komt terug in het interieur, dat in het teken van eenvoud en functionaliteit staat. De Defender 110 biedt vijf, zes of 5+2 zitplaatsen, terwijl de 90 plaats biedt aan zes inzittenden in een auto met de lengte van een compacte gezins-hatchback.

De capaciteiten van de Defender vestigen nieuwe normen voor robuustheid op het terrein en comfort op de weg. Ondersteund door het sterke aluminium D7x-platform – de stijfste structuur van Land Rover ooit – staan baanbrekende terreintechnologieën en hypergeavanceerde motoren garant voor onstuitbare capaciteiten. Zijn nauwkeurig afgestelde rijgedrag garandeert een meeslepende rijervaring en een toonaangevend langeafstandscomfort op alle terreinen. De experts van Euro NCAP gaven de Defender dan ook de maximale veiligheidsscore van vijf sterren.

Met zijn gamma geavanceerde Ingenium-benzinemotoren en schonere dieselmotoren heeft de Defender het vermogen, de controle en de efficiëntie voor elke omgeving, terwijl een oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) de auto tot 43 kilometer zuiver elektrisch en dus stil laat rijden. De krachtige V8-benzinemotor met compressor tilt de prestaties en het rijplezier dan weer naar ongekende hoogten.

Hypergeavanceerde technologie verzekert een 21e-eeuwse connectiviteit. Zijn elektrische voertuigarchitectuur (EVA2) van de nieuwste generatie en de SOTA-updates (software-over-the-air) zorgen er samen voor dat de Defender steeds verbonden en up-to-date is. Het intuïtieve Pivi Pro-infotainmentsysteem onderscheidt zich door een eenvoudige menustructuur en geeft vanaf het startscherm rechtstreeks toegang tot de meest gebruikte functies. Bovendien vergen de eenvoudig te personaliseren lay-outs de helft minder input dan voorheen.

De Defender-familie omvat voortaan de Defender 90 en Defender 110, terwijl de nieuwe, 525 pk sterke Defender V8 de typische Land Rover-capaciteiten combineert met ongelooflijke prestaties en specifieke chassisinstellingen om de betrokkenheid van de bestuurder te verhogen.

Sinds zijn lancering won de Defender wereldwijd al meer dan vijftig onderscheidingen, waaronder die van ‘Auto van het Jaar 2020’ van Top Gear, ‘SUV van het Jaar 2021’ van Motortrend, ‘Beste SUV van 2020’ van Autocar en ‘Auto van het Jaar 2020’ van Autowereld.

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.