OMEGA blijft steeds opnieuw innoveren op het gebied van techniek en precisie. Het jaar is nog maar net ingezet, en de Zwitserse horlogemaker pakt reeds uit met een van de meest geanticipeerde lanceringen uit de horlogewereld. De legendarische Speedmaster Moonwatch-collectie wordt uitgebreid met acht nieuwe Master Chronometer-gecertificeerde modellen, aangedreven door OMEGA’s nieuwe, krachtige Calibre 3861.


Voor deze spraakmakende lancering deed de Zwitserse horlogemaker beroep op het vierde generatie model, beter bekend als het eerste horloge op de maan. De beruchte Speedmaster ST 105.012 is namelijk het horloge dat schitterde om de pols van de astronauten uit Apollo 11, die in 1969 als eerste het maanlandschap betraden.

“Wanneer een geheiligd horloge als de Speedmaster Moonwatch wordt geactualiseerd, moet elk detail overeenkomen met de geest van het oorspronkelijke ontwerp,” aldus Raynald Aeschlimann, President en CEO van OMEGA. “Deze chronograaf wordt overal herkend door horlogeliefhebbers, dus hebben we het nieuwe ontwerp met het grootste respect benaderd. Daarbij is ook het uurwerk naar een hoger niveau getild.”

Horlogeaficionado’s vinden hun gading in de diverse knipogen naar het ruimtetijdperk die in dit uurwerk zijn verwerkt. De klassieke, asymmetrische kast, de getrapte wijzerplaat en een iconische ‘Dot over Ninety’ bezel zijn kleine maar merkwaardige details die het legendarische verhaal van de Speedmaster nogmaals in de schijnwerpers zetten.

De meest significante nieuwigheid is ongetwijfeld de introductie van het nieuwe Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, waarmee het uurwerk bestand is tegen magnetische velden tot wel 15.000 gauss. De ontwikkeling van het dit krachtige mechanisme duurde zo’n vier jaar. Het kaliber is Master Chronometer gecertificeerd door het Zwitserse METAS en voldoet daarmee aan de hoogste normen op vlak van precisie, chronometrische prestaties en magnetische bestendigheid in de horlogerie. 

Om de pols heeft OMEGA een nieuwe sluiting aangebracht, afgewerkt met een gepolijst logo op een gesatineerde omslag. De geïntegreerde, volledig geborstelde armband biedt een ontwerp met vijf gebogen schakels per rij.

OMEGA introduceert met zijn Speedmaster Moonwatch Master Chronometer maar liefst acht nieuwe modellen, waaronder versies in roestvrij staal, 18K Sedna™ goud en 18K Canopus™ goud, allen geleverd met OMEGA’s volledige garantie van 5 jaar.

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.