De America’s Cup staat gekend als een strijdtoneel voor vurige internationale rivaliteit en spectaculaire zeilduels. Voor de 36e editie van de “Auld Mug” kondigt Zwitserse horlogemaker OMEGA met trots haar rol als officieel tijdwaarnemer van het evenement aan. Dit partnerschap wordt gevierd met een exclusief limited edition timepiece collectie.


Het is de derde keer zijn dat OMEGA deze prestigieuze rol in de zeilwereld op zich neemt. Het is dan ook het uitgelezen moment voor OMEGA om haar langdurige samenwerking met Emirates Team New Zealand te vieren. “Het merk heeft niet alleen een gedistingeerde geschiedenis als officieel tijdwaarnemer van de Olympische Spelen, maar heeft zich ook bewezen als de beste tijdwaarnemer op het water,” aldus Grant Dalton, de CEO van Defender Emirates Team New Zealand.

Zo ontstond de OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition. Een opvallend model dat zich als een vis in het water voelt. De kast heeft een doorsnede van 43.50 mm en is gemaakt vanuit hoogkwalitatief edelstaal. Het horloge wordt gecombineerd met een gestructureerde rubberen band.

Gebaseerd op de countdown van 5 minuten tot de start is het horloge voorzien van een blauwe keramische duiklunette die uitgerust is met wit en rood gegoten verfijnd keramiek. Op de gepolijste witte keramische wijzerplaat van het horloge is ter hoogte van de 6 de naam van de wedstrijd aangebracht. Ook op het contragewicht van de centrale secondewijzer is het prestigieuze America’s Cup-logo te zien. 

Op het delicate saffierglas aan de achterkant van het horloge staat een transfer van het America’s Cup-logo. Een uniek design dat lonkende blikken opwekt. Door het glas heen is het OMEGA Master Chronometer kaliber 8900 te zien. Kortom, een uniek horloge voor buitengewone gelegenheden.

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.