De makers van het eerste horloge gedragen op de maan hebben zich weer van hun meest innoverende kant getoond met de creatie van een stijlvolle nieuwe Speedmaster, ontworpen om elk moment op aarde en Mars te meten. De OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer is ontwikkeld in samenwerking met de European Space Agency (ESA) en doet zijn naam eer aan.


Het OMEGA kaliber 5622 drijft de nieuwe Marstimer aan. Een zeer nauwkeurig kwartsuurwerk met temperatuurcompensatie verwerkt de vele digitale en analoge functies van het horloge snel en efficiënt.

De unieke 45 mm chronograaf, in een kast van graad 2 titanium, kan de uren en tijdzones bijhouden, zowel in onze wereld als op de mysterieuze Rode Planeet. De OMEGA Marstimer werd ontwikkeld om wetenschappers bij te staan en biedt vele waardevolle hulpmiddelen voor wie in de ruimtevaart werkt. 

De functies, ontwikkeld onder een door de ESA geoctrooieerde licentie, omvatten een TCM-functie die de datum en de tijd van de Marsgrond tot de nulmeridiaan bijhoudt, rekening houdend met het feit dat een dag op Mars 39 minuten langer duurt dan op aarde. Het biedt ook een innovatief zonnekompas dat het geografische noorden op aarde en op Mars aangeeft. Bovendien biedt het horloge ook de toepassingen van de traditionele Speedmaster Skywalker X33, zoals missie verstreken tijd (MET), fase verstreken tijd (PET), alarmen en een eeuwigdurende kalender. 

En net als de andere professionele modellen van OMEGA doet hij zijn werk in stijl. De klassieke zwarte wijzerplaat biedt een contrasterende achtergrond voor de vele analoge en digitale aanduidingen, die nog gemakkelijker af te lezen zijn door de aarde- en mars-symbolen die de gebruikte functies onderscheiden. Een bezel van oxaal geanodiseerd aluminium in hematietrood, dat doet denken aan het karakteristieke stof van Mars, omringt de wijzerplaat. Deze opvallende tint siert ook de secondewijzer, die een hematietverloop heeft van zwart naar rood, een visuele code die is ontworpen om de status van deze OMEGA als professioneel instrument te benadrukken.

Als u het horloge omdraait, ziet u het beroemde Speedmaster opschrift van OMEGA en het even beroemde zeepaard medaillon in reliëf gegraveerd in het midden van de achterkant van de kast. Daaromheen staan de woorden SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTED AND QUALIFIED. Een bewijs van de legitimiteit van het partnerschap en de integriteit van het uurwerk.

Voor Raynald Aeschlimann, President en CEO van OMEGA, was het erfgoed van het merk met de wereld van de ruimteverkenning een natuurlijke keuze om de Marstimer te creëren.

“Iedereen die geïnteresseerd is in de ruimte, of gewoon in science fiction, is geobsedeerd door Mars. Deze planeet wekt zoveel nieuwsgierigheid op en is de bron van vele ongelooflijke verhalen. We hebben zelfs een naam voor zijn denkbeeldige inwoners. Mars is tegelijkertijd zo dichtbij en zo ver weg. We dromen ervan om daar te wandelen. Op aarde zijn en de bewegingen kunnen volgen geeft de term “uurwerk” een geheel nieuwe betekenis. Ik ben erg blij met deze nieuwe toevoeging aan de beroemde Speedmaster familie.”

Voor wie de graad 2 en 5 titanium band wil verwisselen, wordt de Marstimer ook geleverd met een speciale NATO band en strap change tool. Deze zijn opgenomen in de speciale rol van het horloge, waarvan de binnenvoering een knipoog is naar de rode planeet: een reproductie van Hebes Chasma, een unieke steile kloof op het oppervlak van Mars.  

Hoewel een bemande missie naar de Rode Planeet nog even op zich laat wachten, zal de nieuwe Speedmaster X-33 Marstimer van OMEGA binnenkort op veel plaatsen op aarde verkrijgbaar zijn. Een must-have voor professionals, ruimtefans en fervente verzamelaars. Het is elegant, gebruiksvriendelijk en een perfecte aanvulling op OMEGA’s Speedmaster Moonwatch.

De Speedmaster X-33 Marstimer (Prijs: 7100 €) is verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten en in de OMEGA boetiek in Luxemburg, 1 Rue Philippe II, 2340 Luxemburg, Luxemburg.

https://www.omegawatches.com/store/country/belgium

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.