Het aftellen naar de Olympische Spelen in Tokio is officieel begonnen. In volle anticipatie lanceert OMEGA als officiële Timekeeper van de Spelen een nieuwe Seamaster Diver 300M Tokyo 2020, een hommage aan de Olympische Spelen en gastland Japan in een uniek kleurenschema. De start van de Spelen op 23 juli 2021 is eveneens OMEGA’s negentwintigste deelname aan dit event, waar het met trots zijn legacy achter de klok verderzet.


OMEGA mocht sinds 1932 al 28 keer de titel van officiële Timekeeper op zich nemen. Het Zwitserse horlogemerk was zo al ettelijke keren verantwoordelijk voor de registratie van de dromen van ’s werelds meest vermaarde atleten, maar stond zelf ook allesbehalve stil: OMEGA ontwikkelde de afgelopen decennia de meest gesofisticeerde technologieën op het vlak van tijdregistratie, tot op heden ongeëvenaard in de sportwereld.

Geïnspireerd door de olympische atleten, is de Seamaster Diver 300M even performant op land als onder water. De 42 mm horlogekast is vervaardigd uit roestvrij staal en is gemonteerd met een blauwe keramieken ring, gevuld met een witte duikschaal in email. Roestvrij staal wordt ook gebruikt voor de gepolijst-geborstelde armband die naadloos in de kast is geïntegreerd.

Om het blauw te complementeren, is er gekozen voor een witte keramische wijzerplaat, afgewerkt met lasergegraveerde golven die extra diepte bieden. Functies omvatten een datumvenster op zes uur en de beroemde naam Seamaster in rood gemarkeerd. Geblauwde wijzers en indexen, gevuld met witte Super-LumiNova, maken het ontwerp compleet.

Op de achterplaat in saffierkristal kan je een Tokyo 2020 Olympic Games-embleem waarnemen. Het kloppend hart van het horloge is het OMEGA Master Chronometer Calibre 8800, officieel gecertificeerd door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS) volgens de hoogste standaarden in de industrie qua precisie, performantie en magnetische weerstand. Een prestatiestandaard waar elke atleet met een gouden medaille trots op zou zijn.

Elk gastland in de geschiedenis van de Olympische Spelen drukt zijn eigen stempel op dit sportevenement en Japan vormt hier geen uitzondering op. Het uurwerk wordt geleverd in een custom presentatiebox voor de Olympische Spelen, samen met een Master Chronometer-kaart en een volledige garantie van vijf jaar.

All the latest news from our advertisers and partners

Comments are closed.