Yurtdışı Yatırım

Het Anantara Villa Padierna Palace ligt in de heuvels rond het beroemde Marbella en is ideaal voor een epicurische ervaring in Andalusië. Dit ‘Leading Hotel of the World’ combineert inderdaad alles: golf, spa, gastronomie en levenskunst.


Welkom op een dromerige plek waar de tijd lijkt stil te staan, want het Anantara Villa Padierna Palace is een oase van rust. Alleen al de ligging in de heuvels met zicht op Marbella nodigt uit om stoom af te blazen. Onder de zon, dat spreekt. Niet toevallig dus dat Michelle Obama, de vrouw van de Amerikaanse president, dit vijfsterrenparadijs een paar jaar geleden uitkoos voor een vakantie. Er is inderdaad geen betere plaats om de batterijen weer op te laden, want de Villa Padierna is veel meer dan een hotel. Het is een soort Romeins paleis – letterlijk en figuurlijk – dat de geneugten en charmes van de Middellandse Zee in al zijn vormen aanbiedt.

Hotel-galerij

Laten we beginnen met de omgeving. De eigendom kijkt uit op Marbella en ligt vlakbij de residentiële wijk Benahavis. Met andere woorden: lichtjaren verwijderd van het rumoer en de glitter van de beroemde badplaats. Maar tegelijk zijn we ook amper een kwartier weg van de Plaza de los Naranjos en Puerto Banus. Conclusie: je proeft de voordelen van de rust zonder de nadelen van de afstand. Geen betere formule om Marbella anders te beleven!

Met zijn roze tinten lijkt het hotel op een Florentijns of Venetiaans paleis. Wat toch wel opvalt in deze streek van Andalusië. Maar geslaagd is het zeker. Het interieur is in dezelfde trant en laat zich ook omschrijven als een kunstgalerij. Meer dan 1200 schilderijen, sculpturen en kunstvoorwerpen sieren de muren van de salons, gangen en slaapkamers.

Het Anantara Villa Padierna Palace is getekend door de Britse architect Edward Gilbert en beschikt over 132 luxekamers en -suites met marmeren badkamers. Er zijn ook negen zeer ruimte villa’s. Dat is ideaal voor gezinnen die privacy belangrijk vinden, maar toch willen genieten van de faciliteiten van het hotel en een eigen butlerservice. Een van de villa’s draagt de naam Michelle Obama.

De natuur doet de rest. De tuin, die wordt omringd door palmbomen, is een lofzang aan het nietsdoen, met tal van zon- en schaduwrijke zones rond het zwembad. Vanaf de terrassen kan je op een heldere dag zelfs de kust van Marokko zien.

Zoals het hoort laat ook de Spa Anantara, die zich over 2000 m2 uitstrekt, zich inspireren door de legendarische Romeinse baden. Zodra je er binnenloopt, heb je het gevoel een andere wereld te betreden. Daarna brengen de rituelen op de verzorgingskaart de rest. Een hydrotherapiecircuit, een binnenzwembad, een hammam en een wellness vervolledigen het geheel dat helemaal op maat is gemaakt voor wie van het leven wil genieten.

Gastronomisch genieten

De gastronomie is een van de grote troeven van dit Resort. De 99 Sushi Bar & Restaurant, die hier zijn intrek heeft genomen, is een echte referentie van de Japanse keuken en bijzonder in trek voor de hele Costa del Sol. Geen tekening nodig: alle visbereidingen worden hier aangeboden en de kwaliteit is beter dan perfect. Tijgerkreeft, kreeft, zalm, blauwvintonijn: wanneer de lokale visvangst zich ten dienste stelt van de Japanse smaak, levert dat een explosie op van fantastische smaken, met sushi en sashimi die elkaar versterken. In de zomer is de magie van deze plek en zijn terras gewoonweg adembenemend.

La Loggia, met zijn meer Italiaanse inslag, is ook een bezoek waard, met zijn buffet van antipasti en zijn typische gerechten, zoals de spaghetti carbonara die in de eetzaal wordt bereid. Het restaurant dient ook als etalage voor het ontbijt.

La Veranda, dat onlangs de deuren opende, is fijner van opzet, met gastronomische klassiekers die door de chef zijn herwerkt. Puur genot. En het aanbod zou niet compleet zijn zonder een tussenstop in de private Beach Club, op ongeveer tien minuten rijden met de shuttle. Met zicht op zee en de voeten in het zand serveert het restaurant de grote Spaanse klassiekers, zoals de paella valenciana, de gegrilde zeebrasem en de ‘jamon iberico’ die aan tafel wordt gesneden. Het vleugje trendy muziek op de achtergrond maakt de siësta onder de parasol extra comfortabel!

Drie golfbanen

Ook het golfaanbod mag er wezen. Zo start de Club Villa Padierna aan de voet van het hotel. De fans hebben er keuze uit drie prachtige banen. Los Flamingos (par 71) is een interessante uitdaging, met vaak verhoogde tees en grote greens afgebakend door bermudagras. Hole 10 is zonder twijfel de meest spectaculaire: een par 4 van 360m, met een stevige waterpartij op links en de green op een schiereiland. Zeer uitdagend! Leuk detail: tijdens de wandeling bots je op de restanten van Romeinse architectuur, zoals klassieke standbeelden en een marmeren brug. Alferini (par 73), dat iets verderop ligt, is ideaal voor de long hitters die een uitdaging niet uit de weg gaan. De lengte – meer dan 6600m van de back tees – wordt gelukkig gecompenseerd met relatief brede fairways. Maar dankzij de vijf tee boxes op elke hole kan iedereen zijn eigen uitdaging vormgeven. Tramores tenslotte is op maat van beginners of van zij die hun korte spel willen trainen in de Michael Campbell Academy. Deze compacte 18 holes (par 63) telt tien par 3-holes. Maar let op: de valstrikken zijn subtiel. Na afloop is het gebruikelijk om bij te praten op de terrassen van Eddy’s Bar of Hole 55.

Drie banen binnen hetzelfde Resort, dat is de golfhemel. Bovendien kan de fan zijn birdiedorst nog verder lessen op heel wat andere banen in de regio. ‘Costa del Sol, Costa del Golf’: die formule doet het nog altijd!

De Villa Padierna is eigendom van een rijke Spaanse ondernemer en wordt beheerd door de prestigieuze Thaise hotelgroep Anantara. Die heeft nog heel wat andere luxe-etablissementen in de portefeuille, zoals in Azië, de Malediven, de Verenigde Arabische Emiraten, Afrika en natuurlijk ook Europa. Een echte garantie voor kwaliteit en service.

Infos : www.anantara.com

Members Only partner and editor

Comments are closed.