Yurtdışı Yatırım

Waarom geen exclusief verblijf in het Spaanse zuiden met golf op de ultra-private banen van Valderrama, Real Sotogrande en La Reserva? Verwen uzelf met een onvergetelijke ervaring!


Welke golfer droomt er niet van om in Sotogrande op de tee te staan en andere legendarische privébanen te spelen, zoals Valderrama, Real Sotogrande en La Reserva? Deze droom wordt nu mogelijk gemaakt dankzij een arrangement dat helemaal op maat is van de gepassioneerde golfgenieter.

Sotogrande, dat in de jaren 60 tot stand kwam door toedoen van Joseph McMicking, een Amerikaanse generaal die verliefd was geworden op de streek, ligt bijna tegenover de Rots van Gibraltar en doet denken aan Het Zoute in de zon. De exclusieve, chique Andalusische badplaats symboliseert de kunst van het leven en hoort tot de favorieten bij de Madrileense rijken die er graag verblijven in de zomermaanden. Dit stukje paradijs ligt lichtjaren verwijderd van de drukte en de blingbling van het naburige Marbella. De mooie lanen die naar het strand of de jachthaven leiden, worden afgebakend door discrete villa’s. Luxe, rust en plezier, zoals de dichter zou zeggen. Alleen birdies doorbreken de stilte…

Voor de veeleisende golfer is Sotogrande inderdaad een van de mooiste plekjes ter wereld, met een aantal legendarische banen op een zakdoek. Een beetje zoals op het Californische schiereiland Monterey (Pebble Beach, Cypress Point, Spyglass,…) of rond St. Andrews (Old Course, Kingsbarns, Carnoustie,…).

De magie van Valderrama

Iedereen kent Valderrama, het meesterwerk van Robert Trent Jones en gastheer van tal van internationale toptoernooien, waarbij de Ryder Cup in 1997. Dit is de nec plus ultra. Omzoomd door parasoldennen en gemanicuurd als een botanische tuin heeft dit juweel de allures van een prentbriefkaart. Zoals de Augusta National. ‘Om hier een mooie kaart te spelen, moet je bal op elke hole en bij elke slag op de juiste plaats landen. De foutenmarge is inderdaad bijzonder klein’, zegt Thomas Detry, die een grote fan is.

De uitdaging is inderdaad van formaat. Bijzonder smalle en vaak hellende fairways, oordeelkundig geplaatste waterpartijen (zoals de legendarische hole 17, die door niemand minder dan Severiano Ballesteros hertekend werd), en vooral greens die even onleesbaar zijn als hiërogliefen en zo snel zijn als marmer! Bij zoverre dat zelfs een 3-putt een uitstekende prestatie is voor de amateurgolfer.

Valderrama is een van de meest gesloten clubs in Europa. In principe zijn enkel de ‘socios’ (selecte leden) er welkom, maar op bepaalde uren kan men de baan ook als gastspeler verkennen. Met een greenfee (450 euro…) die aansluit op de exclusiviteit van de club.

Real Sotogrande

Hoewel hij mogelijk minder bekendheid geniet dan zijn prestigieuze buurman is ook Real Sotogrande een ‘beschermd monument’. Samen met de Real Club de Campo de Malaga is het een van de eerste banen die aan de Costa del Golf werden gebouwd (1964, terwijl Valderrama uit 1975 dateert). De baan werd uitgelegd in een palmbos en vlak bij de zee (op de 1e tee hoor je het ruisen van de golven). Ook dit ontwerp draagt de handtekening van Robert Trent Jones.

Het DNA van de beroemde Amerikaanse architect is onmiskenbaar aanwezig, want ook dit is een parcours van een ongeëvenaarde schoonheid. Al speelt het wel makkelijker, want de holes zijn relatief vlak. Maar ook hier wachten heel wat uitdagingen: waterpartijen, grote bunkers en greens met verschillende niveaus. Dat alles in een palmbos dat ronduit uniek mag genoemd worden.

De Real Golf Club Sotogrande is een ouderwetse oase van rust waar het oude Spanje zich laat wiegen door het oude Engeland. Alleen het beste is hier goed genoeg. De toegang tot de club is officieel voorbehouden aan de 1500 geselecteerde leden. Hij opent zijn deuren slechts occasioneel voor gastspelers (greenfee van 250 euro op bepaalde uren). De Real Golf Club Sotogrande kreeg al heel wat internationale topcompetities over de vloer, zoals de Open de Espana en de Copa Jerez, waar grote sterren werden gekroond: Harrington, Garcia, McIlroy. Ook Ballesteros liet er heel wat wapenfeiten optekenen. En het was hier dat Nicolas Colsaerts in 2000 zijn ticket verdiende voor de European Tour.

Wat een genot om hier te swingen in een decor met de geuren van het zuiden. En te genieten van de 19e hole op het terras van een clubhouse dat in zijn eentje en op de muren de ganse geschiedenis van de golfsport vertelt.

La Reserva Club

La Reserva Club is recenter en het is een echte Country Club (met ook tennis, padel, yoga & beachvolley op het menu). Dit is een baan die meer bekendheid en erkenning verdient, want zijn parcours ligt helemaal in de lijn van zijn illustere oudere broers. La Reserva werd in 2003 uitgetekend door architect Cabell B. Robinson en is vandaag tot volle wasdom gekomen. De echte kenner haalt hier zijn hart op.

Deze championship course speelt vrij lang (6721m van de backtees), maar dankzij de verschillende tees vindt elke golfer hier zijn gading. De fairways spelen doorgaans vrij breed, wat tolerantie biedt bij een mindere drive. Hoewel grote bunkers en dito waterhindernissen de fairways beschermen, vormen ook hier de greens de echte uitdaging. Zij zijn opvallend groot (gemiddeld 600 m2) en afhankelijk van de vlagposities bijzonder moeilijk in te schatten. ‘Dit is volgens mij een van de beste vijf banen in Spanje’, stelt ex-kampioen Manuel Pinero, die de Golf Academy leidt en clubambassadeur is.

Unieke ervaring

De ‘Sotogrande Golf Experience’ biedt gepassioneerde golfers de kans om deze drie banen te spelen dankzij een ‘sleutel op de deur’-pakket. Dit omvat naast het verblijf van vier nachten in het luxehotel SO/Sotogrande ook de drie greenfees, met daar bovenop een gepersonaliseerd onthaal: 9 oefenholes op La Reserva, een sessie fysiotherapie, een sessie FlightScope en een reeks andere voordelen.

Het 5-sterrenhotel SO/Sotogrande is ideaal gelegen op de heuvels van de badplaats en vlakbij de golfbaan van Almenara. Het is volledig gerenoveerd door de groep Accor en biedt 152 ultramoderne luxekamers aan in een uniek kader. Binnen- en buitenzwembaden, spa & wellness, restaurants en tuinen: alles wat de birdiejager belieft!

Het volledige pakket wordt aangeboden voor 2450 euro per persoon in dubbele kamer (uitgezonderd juli en augustus). Niet goedkoop, zoveel is zeker, maar het is de prijs van een droomervaring. En die betaal je vanuit het hart, niet vanuit de portefeuille…

Infos : concierge@sotogrande.com – https://www.lareservaclubsotogrande.com/the-sotogrande-golf-experience

 

Members Only partner and editor

Comments are closed.