De Manoir des Lébioles vlakbij Spa en dus in hartje Ardennen is een ideale uitvalsbasis om te herbronnen in een uniek kader. En de golfbaan is ook niet ver weg…


Waarom geen epicurische break inlassen in het hart van de Ardennen? De Manoir de Lébioles vlakbij Spa is een heerlijke oase van rust en een magische uitnodiging om alles los te laten. De mensen uit de regio noemen dit trouwens het ‘petit Versailles des Ardennes’ en zij zijn niet verkeerd. Om te beginnen ligt dit hotel in een droomomgeving en op het kruispunt van de allermooiste boswandelingen. Verder kiest het voor een andere aanpak. Discrete luxe, exclusieve sfeer en‘first class’-service, dat zeker, maar vooral ook een familiale sfeer. ‘Zijn in plaats van te lijken’: ziedaar het motto van het huis.

Flashback. Blik in de achteruitkijkspiegel. Het is Georges Neyt, een visionair en diplomaat, die tussen 1905 en 1910 de Manoir laat bouwen. Kort na zijn dood wordt het prachtige plattelandsverblijf aangekocht door de familie Dresse. Zij organiseren er decennialang tal van culturele manifestaties. In 2006 en na een korte renovatiefase vindt het huis zijn luister van weleer terug. Het begint aan een nieuwe toekomst als sterrenhotel, met 16 gepersonaliseerde suites die opvallen door hun stijl en karakter. Het restaurant (14 ½ in Gault & Millau) sluit aan bij de hedonistische sfeer. De kaart deint mee op het ritme van de seizoenen. De wijnkelder is prachtig. De Spa vervolledigt het aanbod met een grote ontspanningsruimte: sauna, hammam, ijsfontein. De verzorgingskaart is een lofzang aan het geluk. De producten zijn van Valmont en er is keuze uit tal van rituelen (voornamelijk gericht op hydratatie en energie), met verder natuurlijk ook tal van massages à la carte. Puur genieten dus en binnentreden in een andere wereld, ver weg van de stress van de stad.

Zoveel is duidelijk: de Manoir des Lébioles heeft alles wat nodig is voor een escapade ver weg van de vertrouwde wegen, in zijn eentje, met het gezin of in groep. Het huis biedt heel wat pakketten aan die alle wensen helpen invullen. Hierbij worden ook de golffans niet vergeten. Speciaal voor hen is er het ‘hole in one’-forfait, met de mogelijkheid om te golfen op het prachtig parcours van de Royal Golf Club des Fagnes in de heuvels van Balmoral, op een kwartiertje rijden van het hotel.

Members Only partner and editor

Comments are closed.