In het Domaine du Mas de Pierre, een Relais & Châteaux vlakbij Saint-Paul-de Vence, beleef je de Franse levenskunst vanuit een mediterrane tuin. Rust, luxe, gastronomie en spa: ideaal om te relaxen onder de zon en dat het hele jaar door!


Welkom in het Domaine du Mas de Pierre, een verdoken stukje paradijs op z’n Frans in het Provençaalse achterland, vlakbij de omwallingen van Saint-Paul de Vence. Eens voorbij het hekken van dit vijfsterrenhotel met Relais & Châteauxlabel droom je al helemaal weg bij het getjirp van de krekels. De locatie is inderdaad een oase van rust. En toch: hoewel de drukke badplaatsen aan de Azurenkust een stuk verderop liggen, is de zee niet eens zo ver weg.

Dit luxeresort, dat volledig werd gerenoveerd, ligt in een 8 ha grote tuin. De bestaande Bastide des Fleurs en de andere zes bastides kregen er twee nieuwe bastides bij. De decoratie? Authentiek en modern. In totaal staan 76 kamers ter beschikking van een clienteel dat komt herbronnen in de zon. In een cosy en verfijnde sfeer waar de geuren, kleuren en klanken elkaar versterken.

Bastides

De modern ingerichte kamers zijn ruim en kijken uit op de omringende natuur. Binnenhuisarchitect Patrick Ribes verrijkte de authentieke en mediterrane stijl met zachte kleurharmonieën en sferen van blauw, fuchsia en roos. Want ja: dit is wel degelijk de Provence! In de badkamers met dubbele bekkens komen de parfums uit Grasse helemaal tot hun recht dankzij de producten van het huis Fragonard.

De bastides, die zowel op de businesswereld als op ontspanning zijn gericht, bieden een groot pakket van services op maat aan. Alles is mogelijk: van een romantisch diner op de kamer, over ontbijt op het privéterras, tot een gepersonaliseerde housekeeping.

De Bastide des Fleurs, het oorspronkelijke hoofdgebouw van het domein, heeft zijn eigen tuin en een verwarmd zwembad van 15m. Dat is uitsluitend toegankelijk voor volwassenen en uitgerust met ligstoelen en met wit gedrapeerde priëlen. Dit intieme hoekje, dat gedomineerd wordt door klimop en jasmijn, herbergt zes luxueuze suites met terras, stuk voor stuk in een subtiel decor en geboetseerd door de tijd. Gasten kunnen er een beroep doen op een majordomus die zijn werk zeer ter harte neemt…

Ietwat verder ligt een 25m lang zwembad, met vervolgens nog een ander met de allures van een lagune: ideaal voor de kinderen. Zand zoals een strand, een bar in een strandhuisje, watervallen en tobogans onder de palmbomen: het lijkt bij momenten wel Polynesië!

La table de Pierre

De gastronomie is een van de hoofdtroeven van het Huis. Aan het hoofd van La table de Pierre staat chef Emmanuel Lehrer. Hij kreeg zijn opleiding van Michel Rostang en zweert bij lokale producten. Op die manier laat hij zijn gasten echte parels ontdekken van kleine producenten uit de Provence en het Middellandse Zeegebied. Ook het respect voor de cyclus van de seizoenen staat bij hem voorop. Kazen (Thomas Métin, Vence), producten uit de moestuin (Saint-Paul de Vence en Cagnes-sur-Mer), lamsvlees (Bergerie du Gourdan), rundsvlees (Ferme des Gastres), verse vis (Menton): de keuken van de chef put uit een levendig en culinair patrimonium dat opvalt door zijn rijkdom en zijn grote variatie. Heerlijk om te proeven en tegelijk een festijn voor het oog.

Maar La Table de Pierre bevoorraadt ook zichzelf, want de eigen moestuin is een schatkist aan aromatische kruiden, oude tomaten, variëteiten aardbeien en frambozen, komkommerkruid en uien die de gerechten decoreren en smaak geven. Uit de olijfoogst ontstaat een olie die naar het zuiden geurt. Ook de limoncello is van het huis. In het vijfgangen ‘Menu Inspiration’ komt de culinaire identiteit van de chef helemaal tot zijn recht. Dit menu is een ode aan het product. Alleen maar het product. Het ganse product.

De tartelette croustillante, de zogeheten ‘plat signature’ van het huis, wisselt met de seizoenen. Hij wordt bereid op basis van olijfolie en krijgt elke maand andere accenten: morieljes in maart, asperges in april… De geroosterde fricassée van blauwe kreeft is een klassieker in het repertoire ‘Terre et Mer’. Hij komt helemaal tot zijn recht in combinatie met een kippenoester, waarbij het geheel wordt geparfumeerd met gekonfijte sinaasappel en kumquats uit de tuin.

Ander toprendez-vous zijn de ‘Belles pièces à partager’. Maximale frisheid gegarandeerd! De lekkerste verse vis – schorpioenvis, zeewolf, zonnevis… – wordt elke ochtend aangeleverd door de vissers van Menton en vervolgens netjes gefileerd voor de klant. Idem dito voor de heerlijke vleesgerechten: van de lamsbout tot het biovarken en de lamsrack van Adret. Excellentie alom en dat geldt ook voor de begeleidende sauzen.

Voor meer informele maaltijden is er de bistro Lis Orto: een combinatie van gerechten op leisteen en gezelligheid. Kleine hapjes, traditionele salades, lichte vis à la plancha, de burger van de dag. Ook zij brengen hulde aan de zuiderse keuken, want eenvoudig én lekker!

Een lagune en een spa

In het Domaine de Pierre lijkt de tijd stil te staan. De spa van het domein kiest voor soberheid en voor een zacht en harmonisch kleurenpalet dat inspeelt op de texturen en de inspiraties van het Middellandse Zeegebied. Alles loslaten is hier het codewoord. Het is een van de grootse en compleetste van de Azurenkust.

Twaalf cabines bevolken een groen, mineraal en parelmoerrijk decor waar de hints naar Matisse herinneren aan de Provençaalse cultuur. Op het menu: lichaams- en gelaatsverzorgingen, massages en pakkingen, balneotherapie… Exclusief: de cabine enkel voor koppels, honey-mooners en duo’s. Zij nodigt uit om te ontspannen in een privé hammam en tot baden in een openluchtjacuzzi met een uniek zicht op de tuinen.

Naast het natuurlijke gamma op basis van tuberoos, dat typisch is voor Saint-Paul de Vence, biedt de spa ook gepersonaliseerde rituelen aan en verzorgingen op maat. De hammam, de snow cave en de tisanerie vervolledigen elke ervaring.

Fitness, yoga, solarium, fietsen, petanque, kids club: in het Domaine de Pierre vervoegt de levenskunst zich in al zijn geledingen. Met als extra een ideale ligging. De luchthaven van Nice ligt immers op 20 minuten, de Croisette van Cannes op een halfuur en Saint-Paul de Vence, het dorp dat kunstenaars bijzonder dierbaar is, op amper tien minuten, met speciale shuttles die vertrekken aan het hotel. ‘Het Domaine du Mas de Pierre is een bijzondere plek, op mensenmaat en op zoek naar de absolute perfectie. Onze grootste wens is dat iedereen zich hier thuis voelt,’ aldus Audrey Jorge, directrice van dit etablissement dat het hele jaar door geopend is.

Infos : www.domainedumasdepierre.fr

Members Only partner and editor

Comments are closed.