Villa Maïa, een luxe-etablissement met label ‘Leading Hotels of the World’, is een exclusieve en ideale uitvalsbasis om Lyon, ‘la Ville des Lumières’, te verkennen


Allereerst, het kader. Het luxehotel Villa Maïa ligt in de heuvels rond Lyon en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Wat een genot om vanaf het terras de boten te volgen die de Saône en de Rhône bevaren, in de verte de Mont Blanc te bespeuren en zich ’s avonds te vergapen aan de lichtjes van de stad!

Deze telg van de ‘Leading Hotels of the World’, die in 2017 de deuren opende, heeft een zeldzame persoonlijkheid: intiem, maar tegelijk modern en elegant. Er is keuze uit 27 designkamers en 6 suites met retro-futuristische look, en verder ook een appartement van ruim 100 m2 voor de liefhebbers van het uitzonderlijke. ‘Ik zag Villa Maïa als een chique, gezellige en comfortabele cocon met kamers waar het lekker toeven is’, vat de beroemde Franse decorateur Jacques Grange samen. De toon is inderdaad hedendaags met een vleugje art deco. Deze zen-sfeer wordt nog versterkt door Japans stro tegen de muren. De badkamers met Carrara-marmer geven via een glazen afscheiding uit op de kamers. Op die manier komt het uitzicht op de stad nog dichterbij!

Aan de tuinzijde grenst het hotel aan de wijk Antiquaille. Die ligt vlakbij de Romeinse theaters, de overblijfselen van Le Vieux Lyon. Platanen, tulpenbomen, Ierse taxus, hulst en eiken in een tijdloos beeld met de handtekening van landschapskunstenaar Louis Benech. Hier voelt u zich lichtjaren verwijderd van de stad!

De thermen zijn een andere oppertroef van deze luxe vijfsterren. Zij beschikken over een majestueus binnenzwembad van 20m in een Pompejaans decor met zuilen, marmeren vloeren en antieke gewelven. Geen beter adres om energie te tanken en de massage en rituelen van het huis te ontdekken.

Epicurisch adres

Het restaurant Têtedoie, dat zelfstandig wordt geleid, kadert in dezelfde geest. Het ligt recht tegenover het hotel en vormt zo een natuurlijk verlengstuk. Ook hier staat u na het binnenkomen versteld van het zicht op de stad. Dat enthousiasme krijgt een verlengstuk in de borden want chef Christian Têtedoie is een kunstenaar. Een echte. Hij kreeg zijn opleiding bij Paul Bocuse, Georges Blanc en in de keukens van het Elysée en staat symbool van de geïnspireerde Franse keuken. ‘Mijn credo is om het accent te leggen op het product en de gasten blij te maken. Want koken gaat over vrijgevigheid en delen’, aldus Têtedoie.

Zijn menu’s en suggesties deinen mee met de seizoenen. Maar zijn signatuurgerecht – ‘Homard & Tête de Veau’ – staat altijd op het menu en dat is een uitstekend idee!

Hoewel de Villa Maïa in de heuvels van Fourvière ligt, is Le Vieux Lyon amper 10 minuten weg. U hoeft alleen maar de heuvel af te wandelen om de typische straatjes te bereiken of de beroemde Place Bellecour. Dankzij de kabelbaan kunnen vermoeide gasten vervolgens zonder problemen terug naar het hotel.

‘Villa Maïa is uniek en dat in alle betekenissen van het woord. De ligging van het hotel is uitzonderlijk: ver van de stress en de drukte. Een rustgevende omgeving, maar tegelijk op een steenworp van de stad. Dit is een magische plek om te verblijven. We verwelkomen vanzelfsprekend heel wat zakenlui, maar ook tal van toeristen die Lyon op een aparte manier willen beleven. Ook heel wat artiesten op tournee komen na hun optredens naar ons’, verklapt Séverine Maisonneuve, de directrice van het etablissement.

Attente service van bij de aankomst, de bar met Saint-Just antiek glas om van een thee of cocktail te genieten, privé-garage: alles is voorzien om de meest veeleisende klant tevreden te stellen.

De Groupe MAÏA, die eigenaar is van het hotel, is gespecialiseerd in infrastructuur, energie, erfgoed en levenskunst. Zij stuurt onder meer ook de wedergeboorte van het prestigieuze wijndomein La Chaize in de Beaujolais. Een extra oenologische tussenstop voor de levensgenieter!

Members Only partner and editor

Comments are closed.