In Le Touquet, de bekende Franse badplaats aan de Opaalkust, is het heerlijk herbronnen. Binnen de oase van rust is het volledig gerenoveerde Novotel the place to be voor de fans van thalasso. Met de zee altijd in beeld!


Iedereen kent Le Touquet, de mythische badplaats aan de Opaalkust die al jaren een favoriet is bij de levensgenieters uit België en andere landen. Stranden zover het oog reikt, prestigieuze golfbanen, zeilwagens, fietswegen, casino, musea, tentoonstellingen, luxeboetieks, trendy restaurants: deze plek ademt de levenskunst uit in al zijn toonaarden. Op minder dan drie uur rijden van Brussel is Le Touquet dan ook een ideale stopplaats voor een verkwikkende verwenpauze.

Zee als bondgenoot

En waarom zou u dit niet doen in de Thalassa Sea & Spa die al meer dan 40 jaar uitkijkt over het strand? Deze magische plek heeft de allure van een pakketboot. Het scheelt niet veel of van het balkon op de kamer raak je met de vingers het zand aan. ‘In werkelijkheid bestaat het Resort uit twee hotels: Novotel en Ibis. Beide ondergingen de voorbije twee jaar belangrijke renovatiewerken. Vanaf nu bieden we dan ook 236 ultramoderne kamers aan’, aldus directeur-generaal Claire Bartholus.

Het resultaat mag inderdaad gezien worden, zoals blijkt uit de gedeelde receptie en de ultradesign decoratie met dominant hout. De lobby zet meteen de toon: helder, verrassend en met uitzicht op de zee. Het viersterren Novotel is een instituut van Le Touquet en geldt als blikvanger. Dankzij de recente renovatie is het aan een tweede jeugd begonnen. De bar en het restaurant laten de klant kennismaken met een nieuwe zintuigelijke ervaring, tussen natuur en licht. Het alomtegenwoordige hout creëert warmte en modernisme. De meeste kamers hebben zeezicht. Wie zich op het terras installeert, heeft bij vloed het gevoel op een cruise te zitten. Grenzeloos genot en o zo puur. ‘De ligging van het hotel, dat vrijwel met de voeten in het water staat, is uniek in de regio. Maar ook het licht speelt een essentiële rol. Het is alomtegenwoordig en dat het hele jaar door. De landschappen zijn telkens weer anders. Elke dag is een nieuwe ontdekking’, aldus nog Claire Bartholus. Zoveel is duidelijk: zij stuurt dit schip met veel enthousiasme en passie.

Het restaurant Maison mer, met zicht op zee, volgt diezelfde piste. De schitterende visgerechten van chef Bastien Moerman kaderen er binnen een inventieve bistronomie. Zijn ‘queue de lotte accompagnée de riz venere servie avec une sauce de curry rouge et de lait de coco’ (zeeduivelstaart, venere rijst, saus met rode curry en kokosmelk) is een echte must. Maar ook de rest van de menukaart sluit aan bij de geest van de ‘actieve pauze’ die het Resort dierbaar is. Een kleine honger, met gerechten in de tapassfeer, laat zich stillen in de Deck. Bij mooi weer is het heerlijk om op het terras en met de zee als getuige van een plankje met lokale vis- of kaasspecialiteiten te smullen, met het klotsen van de golven op de achtergrond. Een beetje verderop kiest ook Pot’j, de keuken van chef Yannick Tellier, voor de terroir, met gerechten, zoals de kabeljauwrug met een korst van peperkoek, witte botersaus en chicorei!

Puur genot

Maar het historische DNA van het Novotel schuilt natuurlijk vooral in zijn thalassocentrum. Ook dat werd helemaal gerenoveerd en het valt op door zijn variatie en door de rijkdom van de verzorgingskaart. En natuurlijk ook door zijn ligging. De ruimtes kijken uit over het strand, met een brede gang waar het licht door de grote ramen uitbundig naar binnen mag stromen. Kuurgangers kunnen er het spel van de getijden op de voet volgen en worden als het ware meegezogen naar een andere wereld. Tussen twee sessies door kunnen ze ook genieten van het solarium, het ruime zwembad met verwarmd zeewater, een Japanse sauna, de bar met tisanes… De verzorgingskaart is één grote uitnodiging om alles los te laten. ‘Wij bieden een ruime keuze aan pakketten die beantwoorden aan alle wensen en alle budgetten. Heel wat vaste klanten komen geregeld langs voor een langdurige kuur, maar we verwelkomen ook steeds meer jongeren die zich een weekend lang willen bevrijden van de stadsdrukte en de stress.’

Dankzij de 62 cabines en de unieke infrastructuur – het zeewater wordt op het strand opgepompt via ultramoderne machines – beantwoordt het Resort aan alle verwachtingen voor een écht thalassoverblijf dat helemaal in het teken staat van het zeewater. Met de expertise van de Thalassa Sea & Spa (50 jaar kennis en innovatie) die het verschil maakt. De programma’s voor een ‘actieve pauze’ worden op diverse manieren ingevuld: zen, vitaminerijk, goede look, ontspanning, positive body, slaapbad, wellness en evenwicht. Zo is er voor iedereen iets naar zijn gading. Het aanbod is inderdaad bijzonder ruim. Populairst? Het hydromasserend bad, de onderzeedouche en de zeewierpakking zijn de signatuur van het huis. Na afloop voel je je als herboren!

Met kennis van zaken

De groep Accor (4900 hotels wereldwijd) heeft van zijn vakanties aan zee een echt kwaliteitslabel gemaakt. Zijn merk Thalassa Sea & Spa is zelfs uitgegroeid tot de internationale referentie binnen dit domein. Langs de mooiste kusten van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en zelfs de Perzische Golf bieden een dozijn etablissementen bijzonder hoogstaande holistische ervaringen aan die onveranderlijk steunen op zes pijlers: locatie, verzorging, rust, smaken, schoonheid en sport. Met op de achtergrond immer het concept van de ‘actieve pauze’.

Het thalassocentrum van Le Touquet symboliseert perfect deze epicurische, dynamische en jodiumrijke gedragslijn. Maar diezelfde magie vind je ook terug in Dinard, Trouville, op het eiland Oléron, op het schiereiland Quiberon, in Biarritz, Ajaccio, Hyères, op Sardinië, in Agadir, Essaouira en in Bahrein. De expertise van Thalassa Sea & Spa staat er telkens opnieuw ten dienste van het welzijn door toepassing van bijzondere zorgtechnieken, zachte handelingen, ontspanningsmethodes, juiste doseringen. In deze vreemde en beangstigende tijden is een thalassokuur dan ook een van de best mogelijke loslaatmomenten.

Members Only partner and editor

Comments are closed.